O raza de bucurie pentru micutii de la Oncologie

O raza de bucurie pentru micutii de la Oncologie

DE ZIUA MAMELOR” este numele unui proiect, initiat cu dorinta de a oferi o raza de bucurie si de speranta micutilor care se confrunta cu nemilosul cancer, dar si in scopul de a mangaia inimile strapunse de durere ale mamelor, care se ingrijesc de acesti copilasi aflati in suferinta.

Incepand din 2015, traseul parcurs de Micul Samaritean, in scop caritabil, se intersecteaza deja al treilea an cu cel al Spitalului Oncologic pentru Copii, din orasul Chisinau.

Desi suntem asteptati si intampinati intotdeauna cu bucurie si caldura de catre copilasi, mamici, inclusiv si de personalul institutiei medicale, durerea si suferinta acestor oameni ne ravasesc, de fiecare data, pana in adancul sufletului.

In luna februarie, 2017, am fost anuntati ca lista pacientilor s-a completat cu inca citiva  copilasi, astfel ca echipa Micului Samaritean a mers sa-i viziteze, dar si sa le intinda o mana de ajutor ( sau asa cum il numim „bratul de slujire”), oferindu-le in dar micutilor cate o geanta cu lucruri de prima necesitate pentru igiena personala, cate o patura calda, deasemenea si fructe, biscuiti, pentru a le indulci putin amarul vietii.

Scopul de baza pe care il urmarim prin acest proiect este de a duce lumina si de a trezi bucuria in inimile micilor pacienti, dar si de a aprinde o raza de speranta in sufletele deznadajduite ale parintilor acestora.

Extrem de importante sunt momentele petrecute alaturi de mamele disperate, care au nevoie sa-si impartaseasca suferinta sfasietoare, sa-si verse amarul inimilor prea-pline de durere. Ascultandu-le, le indemnam sa-si puna increderea in Dumnezeu.

La despartire, am fost petrecuti cu lacrimi si cuvinte de profunda recunostinta, cu zambetele calde, inflorite pe chipurile micutilor, bucurosi de darurile primite, dar si cu o licarire de speranta in priviri ca rugaciunile le vor fi ascultate.

Optimized-20161206_143607

Articole asemanatoare
Adauga un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.