O donatie speciala de carbuni si alimente

O donatie speciala de carbuni si alimente

Bătrânica Elizaveta, o văduvă de 90 de ani, istoria căreia ne-a cutremurat.  În pragul iernii geroase, i-a ars casa complet. Ea făcea focul cu ciocleji de porumb. Nimeni nu știe de ce s-a aprins, dar nu au putut salva nimic. Acoperisul a căzut și peretii vechi s-au darâmat. Pe bătrinică au adăpostit-o în casa lor niște vecini săraci, care cu cîtiva ani in urmă, când ei nu aveau încă sobă, bătrânica i-a luat la ea pe  timp de iarnă.

Stăpâna i-a zis bătrânei că a venit Micul Samaritean și a adus cărbuni,atunci ea, sărmana, a ieșit afară desculță și a început să plângă.

casa batrinicei Elizaveta dupa incediu. 5Nu doresc la nimeni aşa necaz. Soţul mi-a decedat , copii nu am avut, casa mi-a ars. Am venit aici, în sat, să paştem oile împreună cu soţul, stăpînii ne-au adăpostit la căldură, dar necazurile s-au ţinut lanţ de noi. Acum, la vîrsta mea, am rămas fără nimic. Să fiţi binecuvântaţi, oameni buni, cu suflet blajin! Câte zile voi mai avea de trăit am să vă pomenesc numai de bine, pentru toate bunurile pe care mi le-aţi dat”. 

 

Articole asemanatoare
Adauga un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.