RMS1-minBine ați venit la website-ul Radio Micul Samaritean!

În Republica Moldova Misiunea Micul Samaritean si-a început activitatea de slujire în luna septembrie,  anul 1989,  când Florin si Lidiana Pindic Blaj au venit din Statele Unite cu dorinta de a implementa lucrarea misionara printre copii. Primii ani de activitate au fost marcati de vizita acestora prin orfelinate si scoli pentru a preda lectii biblice, interpretarea cântarilor crestine, dar si instruirea persoanelor dornice de a-i învata, pe cei mici, Cuvântul Lui Dumnezeu. În acest scop s-au tradus si tiparit sute de mii de carti pentru copii în limbile româna si rusa, fiind distribuite gratuit, atât în Republica Moldova, cât si în România.

În anul 1990 au fost realizate primele programe radio ,,Cheite pentru copii”, fiind transmise de Postul National, iar din 1992 aceste emisiuni au fost produse pentru TVR si transmise la Monte Carlo. Copiii au îndragit foarte repede aceste programe radio si multi dintre ei trimiteau scrisori la adresa misiunii( de la 200 la 700 pe saptamina)
Micul Samaritean a deschis prima Casa de Copii de tip familial în anul 1994, unde au fost cazati, îngrijiti si educati pâna la 40 de copii, cu varstele cuprinse între 3 si 7 ani.

Anul 1994 a fost unul binecuvântat si prielnic pentru dezvoltarea lucrarii Micului Samaritean, prin deschiderea primei statii de radio crestine din Moldova, iar în mai putin de un an s-a extins în toata tara prin cele 12 statii de radio, undele lor acoperind nu doar Moldova, ci si o parte din România si Ucraina.

Lucrarea Micului Samaritean are doua brate de slujire în Republica Moldova:
1. Radioul – prin vestirea Cuvântului lui Dumnezeu
2. Ajutorul umanitar – trimis în mare parte din SUA si distribuit copiilor din orfelinate. De asemenea, paturilor social-vulnerabile, îndeosebi celor din zonele rurale. Au fost oferite bunuri precum: îmbracaminte, încaltaminte, produse alimentare, detergenti, medicamente, lemne si carbuni.
Prezenta Micului Samaritean era evidenta aproape in fiecare scoala internat din Moldova, îndeosebi în partea de nord a tarii, unde au mers zilnic misionari, cu scopul de a le preda copiilor lectii biblice si de a le arata dragostea lui Dumnezeu.
Printre alte lucrari realizate de Micul Samaritean se enumera si cele de renovare a bailor, acoperisurilor si reparatia cazangeriilor din diferite orfelinate. Solicitarile de a oferi ajutor umanitar sunt mai numeroase în periada rece a anului, astfel Micul Samaritean  a oferit sute de tone de lemne si carbuni, atât orfelinatelor, cât si batrânilor singuratici de prin sate. În prezent Micul Samaritean si-a orientat activitatea spre scolile din zona rurala, unde nevoile de ajutor sunt în continua crestere.

Un alt proiect special, implementat de catre Directorul executiv al misiunii, Maria-Magdalena, este ,,Fata Copilului”. Anual sunt distribuite mii de pachete, fiecare având atasata poza copilului caruia îi este destinat. Aceste daruri personalizate sunt de un real folos deoarece contin încaltaminte, îmbracaminte, obiecte de igiena personala si rechizite scolare.
Anul 2014 este unul deosebit prin faptul ca marcheaza doua aniversari. Postul de radio a implinit 20 de ani de activitate, în luna iunie, curent. Iar în luna septembrie 2014, s-au împlinit 25 de ani de la fondarea Misiunii Micul Samaritean în Moldova, care îsi are sediul central în Hickory, Carolina de Nord, SUA, desi la ora actuala are prezenta cu ajutorul umanitar  în India si  America Centrala.

Dorim ca acest website să fie o oază de încurajare pentru ascultătorii Radioului Micul Samaritean, unde să găsim interes comun la teme care ne unesc, nu ne despart, care ne încurajează, nu ne critică, și ne inspiră să reflectăm calitațile Creatorului de bunătate, dragoste, și întelegere.  Aici veți găsi articole pe  diverse teme,  dar care reflectă tonul programelor care se difuzează la Radio Micul Samaritean.

Radio Micul Samaritean

Canal: Radio Micul Samaritean

Receptie pe satelit:

Satelitul  Astra -4A

Pozitionat – 5 grade East

Frecventa de receptie – 12,734MHz

Polarizarea  –  Orizontala

Standart   modulatie   – DVB-S/QPSK

Symbol  rate – 3333kb/s

FEC – 5/6